Sigaretter forbys!

 

Nuvel, det er riktignok bare disse elektroniske sigarettene som forbys enn så lenge, men dog. Forbudsgalskapen brer om seg, og ser ikke ut til å ha noen ende i sikte.
"Importøren har ikke kunnet fremskaffe dokumentasjon på at dette produktet, eller dets bruksmåte, er vesentlig mindre helseskadelig enn produkter som allerede er på markedet", sier direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Inge Larsen. Neivel? Derfor mener altså dette avskyelige lille mennesket at DU ikke får lov til å bruke dette produktet. Alibiet for helsefascistenes forbudsvelde er jo folks helse og velvære, så det kan nok være vanskelig å umiddelbart gjenkjenne faren når statlige organer hevder eierskap over våre kropper. For du vil vel at folk skal ha best mulig helse?
Du kan banne på at det ikke er et brennende engasjement for folks helse som ligger til grunn for antirøykernes tvangsforestillinger, men heller en nærmest virulent avsky mot alt som bryter med "idealet". Når folk skader seg selv, og ikke fører livet sitt på den mest optimale måten, tar disse selvrettferdige krypene på seg den tunge oppgaven det sikkert er å redde de fortapte sjeler for så å klappe seg selv på skulderen. Folk som har sin samvittighets velsignelse er de aller farligste.
Jeg har i et tidligere innlegg gjort rede for hvilken stat som var den første som i moderne tid tok i bruk diverse virkemidler for å få bukt med røyking. De virkemidlene var til forveksling lik de tiltak våre egne styresmakter treffer for å redde landets innbyggere mot seg selv. Mon tro om det faller de mest rabiate helsaktivistene tungt for brystet når de får vite at det var en rendyrket fascistisk stat som startet kampen om volkehelsen?
Jeg tviler. 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, , , , , , ,

6 kommentarer to “Sigaretter forbys!”

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Sippi Sier:

  I norge er det desverre slik at vi blir behandlet som sauer….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. antinik Sier:

  Hvorfor ikke forby ALLE tobakksvarer?

  Det er ingen tvil om at det er mye mer å vinne på å forby tobakksprodukter enn f. eks. alle mulige trafikksikkerhetstiltak. Om lag 6700 mennesker dør i Norge på grunn av tobakksskader hvert år! “Bare” ca. 250 mennesker dør i trafikken.

  I vår opplyste tid burde tobakken – denne skadelige og unødvendige varen – vært forbudt for all fremtid!

  At folk gladelig kjøper tobakksvarer, er komplett uforståelig! Alt man oppnår er avhengihet, dårlig helse og unødvendige utgifter! Det er patetisk å se på alle disse nikotinvrakene som patter på sin giftpinne!

  de burde heller tenke på det Golgata av smerte som lungekreftpasienten gjennomlever før vedkommende før (helst før) eller senere er så heldig å slippe smerten. Alt på grunn av egen svak vilje og likegyldighet!

  Og så forvare sin rett til å drepe seg selv og andre, sin rett til å gi omgivelsene (barn og andre) astmatiske lidelser som også tar liv!

  jeg kan aldri forstå ungdommer som kommer ut fra en begravelse, der en slektning som har dødd av lungekreft nettopp er stedt til den evige hvile, for så å fyre opp.

  Ingen tvil om at tobakk er narkotika.

  Tobakk fører til psykisk og fysisk avhengighet. Verst er det dog at røykerne forvarer sin misforståtte “rett” til å fortsette å forpeste luften og omgivelsene.

  Vi burde hatt et parti som satte en stopper for vår mest unødvendige og vår farligste vare!

  Jeg mistet min far altfor tidlig på grunn av dritten – og min sønn vil neppe overleve meg. Grunn: Tobakkens forbannelse!

  I vårt demokrati burde vi nå ha en folkeavstemning om tobakkens fremtid! Det er under 30 % som røyker nå. Hvorfor skal mindretallet få sin vilje?

  Håper at et virus utrydder tobakksplantene for godt!

  Om Gud finnes, bør han snarest bruke sin makt til å få bort tobakken!

  Selv nyter jeg frisk luft, har aldri røykt og er i uforskammet god psykisk og fysisk form og vier mitt liv til å kjempe mot tobakken!

  Vi trenger ikke nye røykeprodukter. Vi må bli kvitt de som finnes.

  Og det er intet argument at folk ville smugle tobakksvarer. Skulle annen narkotika også være tillatt for å unngå smugling?

  Det ligger mye i disse ordene om hva en sigarett er:”En glo i den ene enden – og en idiot i den andre!”

  Eller:” Hver røyk er en spiker i din likkiste!”

  Jeg tar aldri en røyker eller en annen narkoman på alvor!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Trond-D Sier:

  Forbyr en vare jeg ikke visste eksisterte.

  Overasket, ja.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Unknownrebel Sier:

  Nå er jeg litt usikker på om du er ironisk eller alvorlig, men jeg satser på at dette var din hjertens mening.

  “I vår opplyste tid burde tobakken – denne skadelige og unødvendige varen – vært forbudt for all fremtid! ”

  Fordi det er skadelig og unødvendig? Det er da virkelig ikke bare tobakk som er skadelig og “unødvendig”. Om du fikk bestemme, hvordan vet vi da at du ikke hadde kommet til å dratt denne logikken din enda lengre? Sukker er heller ikke nødvendig. Alkohol er ikke nødvendig. Fastfood er ikke nødvendig. I overdrevne mengder er alle disse tingene faktisk helsefarlig. Skal vi bruke vold mot fredelige mennesker om de bruker disse tingene også?

  “At folk gladelig kjøper tobakksvarer, er komplett uforståelig!”

  Og siden denne lasten er uforståelig for deg, er altså forslaget ditt å forby det? Altså å bruke makt mot uskyldige mennesker om de skulle velge å føre livet sitt på en måte du ikke ville gjort?

  “Det er patetisk å se på alle disse nikotinvrakene som patter på sin giftpinne! ”

  Det er fascinerende å se hvordan folk med et slikt brennende engasjement for sine medborgeres velvære samtidig makter å møte noens private valg med slik avsky.

  “Ingen tvil om at tobakk er narkotika. ”

  Nå er narkotika en fellesbetegnelse for alle stoffer som til enhver tid er ulovlige. Siden tobakk enn så lenge er lovlig, er det ikke narkotika.

  “Jeg mistet min far altfor tidlig på grunn av dritten”

  Jeg kondolerer. Jeg kan bare tenke meg hvordan det føles å miste sine foreldre. Du har min oppriktige medfølselse.

  “I vårt demokrati burde vi nå ha en folkeavstemning om tobakkens fremtid! Det er under 30 % som røyker nå. Hvorfor skal mindretallet få sin vilje?”

  Takk for at du viser at min beskrivelse av de mest ihuga antirøykerne som fascister ikke er en overdrivelse. Individet er intet, felleskapet er alt.

  “Om Gud finnes, bør han snarest bruke sin makt til å få bort tobakken! ”

  Javisst, glem alle kriger, mord, voldtekter og slikt småtteri.

  “Selv nyter jeg frisk luft, har aldri røykt og er i uforskammet god psykisk og fysisk form og vier mitt liv til å kjempe mot tobakken!”

  Godt for deg. Tror du kanskje at andre mennesker kan få lov til å føre sine fredelige liv på måter du ikke er enig i uten at du går fra sans og samling?

  “Det ligger mye i disse ordene om hva en sigarett er: En glo i den ene enden – og en idiot i den andre!”

  Ja, en slik påstand sier mye om hvordan ens selvrettferdighet kan farge hvordan man ser på mennesker som ikke er akkurat som en selv.

  “Jeg tar aldri en røyker eller en annen narkoman på alvor! ”

  Neivel. Kanskje man må ha friske eplerøde kinn, dele ditt syn på verden og dine verdier før man er verdig din respekt?

  Vit dette; når det gjelder hva som kan og ikke kan puttes i min private kropp finnes det bare en autoritet. Min rett til å gjøre hva jeg vil med meg selv kommer jeg til å forsvare helt til jeg faller død til bakken.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Gitter Sier:

  Ordvekslingen over kan minne en smule om våpenloven i USA. Skoleelever blir myrdet av en tulling som synes det virker fornuftig å ha med seg maskinpistol på skolen slik at han via den kan ytre sine meninger på sitt vis. Hvordan stiller pårørende på begge parter seg til dette i rettsystemet? Hvem har ansvar, staten som tilrettelegger for nesten hvem som helst å eie våpen eller skytterens verger som har ansvaret for vedkommedes oppvekst og vel?

  Det er klart at offrenes pårørende trenger noen å legge skylden på, bekrefte dette, bare for å få en slags ro og noe som kan minne om en forklaring på hvorfor noe slikt kan skje. Hvem har skylden?

  Hvorfor forbyr ikke staten alle skytevåpen?

  På samme måte som å forby tobakk er det ingen tvil at det er mye å vinne på en slik lov i helsens navn. Å bli skutt er en klar parallell til dårlig helse. Det vil være dumt å forske videre på dette. Sånn er det bare. Borgere i USA har rett til å forsvare seg, sin eiendom og sine nære, og det har seg sånn at folk flest kan eie våpen. Og den beste måten å forsvare seg på har igjennom historien vist seg å være ved bruk av våpen.

  Det frie mennesket. Når det gjelder vår frihet til å ta valg for vår egen kropp, bør det kanskje være lagt til grunn en slags forståelse om hva vi velger og hva vi velger bort. Når det gjelder tobakksvarer bør vi som velger å bruke disse ha tilgang på kunnskap om hva disse kan gjøre med kroppen vår. Det er forsket mye på tobakk i form av røyking. Det er rett og slett ikke bra sier de. Og kreft er arvelig. Så om man røyker og har familie med kreft er man utsatt, med andre ord. Hvordan stiller folk som ikke har kreft i familien oss til dette? Jeg har god helse, god kondisjon, og god tobakk.

  Det jeg vil fram til er at det er ikke bare i statens interesse at folk får god helse. Det er utrolig mange påvirkninger fra andre hold, og ikke minst penger, som er med på å påvirke høyere hold. Uansett går det på vår frihet til å gjøre egne valg for oss selv. Det går ikke an å forby våpen, det er så innprentet i vårt samfunn at det ikke vil la seg gjøre. På samme måte kan man ikke forby tobakk, sukker, fastfood, alkohol, skisport og smittsom forkjølelse. Rennende nese og nys kan gi svake, sårbare og syke mennesker det lille ekstra som de går bort av.

  I psykologien kan vi lese at det er egoet, ID, jeg-et, makt, som er vår framdriftskraft. Noen mennesker har et sterkt ego, og tro ikke at alle vedtekter fra høyere hold bare er der for folkets vel. Det handler mye om å sette sitt navn på noe stort man har utrettet for samfunnet. Noen man kan bli husjet for. Noe som gir EGOET mat. Makt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Unknownrebel Sier:

  Det der skjønte jeg ikke stort av. Men takk for kommentaren åkke som.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00