Obama åpner for stamcelleforskning?

På Dagbladets nettsider kan du lese at Obama sier ja til stamcelleforskning. Flott at han hever forbudet mot denne typen forskning tenker man kanskje da. For det er jo det som antydes, at det har vært et forbud mot stamcelleforskning i USA. Mange tror dette.

Men et slik forbud har aldri eksistert. Det er fri fantasi, som passer overens med bilde av Bush som en høyrevridd, kristenfanatisk hillbillie som bryr seg mer om Jesus enn vitenskap. Du vet, selve personifiseringen av amerikaneren vi elsker å hate.

“Forbudet” til Bush var mot statlig finansiering av slik forskning, det var aldri snakk om et forbud mot selve vitenskapen. Det nevnes riktignok også i Dagbladets artikkel at det er bruk av skattepenger det åpnes for, men det er fort å overse.
Jeg har aldri likt Bush, han representer få av de tingene jeg står for, men rett skal være rett. Her tar Obama feil, mens Bush hadde rett.

Etter to minutter med Google fant jeg denne artikkelen fra 2005 hvor det nevnes minst syv private initativ hvis samlede innsats tilsvarer mer enn 303 000 000 dollar for å sponse stamcelleforskning. I dagens valutakurs tilsvarer dette 2 163 995 718 norske kroner. Følger du med? Det er snakk om private penger, ingen statlige pistoler var nødvendig for å samle dette fjellet med midler.

Artikkelforfatteren stiller også et meget interessant spørsmål;
Kan det hende at forbudet mot statlig finansiering har sørget for mer penger til denne forskningen enn bruken av skattepenger noengang ville gjort?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, , ,

1 kommentar to “Obama åpner for stamcelleforskning?”

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

  1. Kiffi Sier:

    Jo for så vidt så forskes jo det uansett. Hva en president sier. Men holdingen hans kan jo tolkes to veier.

    Man kan forske på stamceller for og kunne helbrede sykdommer som kreft og laukemi. Men man kan også bruke det for og luke ut og designe barn før fosterprosessen starter

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00