Hvem er Felleskapet, og hvor kan jeg treffe ham?

Jeg hører titt og ofte om Felleskapet. Han må være en knakende fin kar, for mange jeg snakker med roser ham opp i skyene. Jeg får ofte høre at jeg må tenke på Felleskapet, og at jeg har et ansvar ovenfor ham. Du, ja faktisk alle, har visstnok et ansvar ovenfor denne fyren. Dette synes jeg er noe merkelig, for jeg har aldri møtt vedkommende. Men hans sendebud finner man overalt, og de vet hva som tjener Felleskapet og de vil gjerne forme din og min oppførsel til å passe Felleskapets interesser.

Jeg har som sagt aldri møtt Felleskapet, og jeg kan ikke se noen bevis for at han i det hele tatt eksisterer, om man ser bort fra hans tilhengere som i tide og utide predikerer Felleskapets evangelium.                                   Hvilket får meg til å undres; Er Felleskapet en gud? En litt vag og udefinerbar størrelse som alle må bøye seg for. Dette mener jeg er den mest sannsynelige forklaringen, for å ikke umiddelbart anerkjenne Felleskapets autoritet er åpenbart blasfemi. Og som andre guder har han tydeligvis ikke styr på egen økonomi, for den innpåslitne menigheten hans er ustoppelig ute etter våre penger.
Og i likhet med andre religiøse fundamentalister hevder disse felleskapianerne at de vet hva guden deres tenker, føler, trenger og synes. Hvordan kan de vite dette?

Hadde det ikke vært bedre å la folk leve sine individuelle liv i fred isteden for å påtvinge alle viljen til denne udefinerte størrelsen? Her er en oppfordring til Felleskapet; Slutt å sende tilhengerne dine på vanlige folk. Og mener du noen har noe som tilfaller deg kan du komme og hente det selv.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:

6 kommentarer to “Hvem er Felleskapet, og hvor kan jeg treffe ham?”

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Breiflabben Sier:

  Det første som slo meg her er at du benevner “Fellesskapet” med han.
  Hva får deg til å gjøre det?
  Men “Fellesskapet” som et “skap” er vel omtrent som det hvite doble klesskapet som står i hvite innflyttingsklare leiligheter rundt om og har gjort det opp gjennom årene.
  Individualistene trenger vi for å sette farge på “Fellesskapet” og tøye dets grenser.
  Men “Fellesskapet” står i mine øyne for den folkelige og, i Norge, for den norske generelle lovlydige folkemasse som gir av seg selv og hjelper til at vi kan leve innenfor A4 arket.

  Det vi bygger på.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Unknownrebel Sier:

  Grunnen til at jeg sier “han”, er at jeg hører folk omtale felleskapet eller samfunnet som en person med egen vilje, ønsker og verdier. Og det irriterer meg grenseløst når felleskapet blir brukt som alibi for visse personers egen vilje, ønsker og verdier.

  Samfunnet er en samling individer som slett ikke er like eller ønsker å leve det samme livet. Jeg fastholder at det ikke finnes noe “felles beste”, for det er ingenting som er godt for alle eller dårlig for alle. Så når politikere ønsker kontroll over ditt liv, fordi de har en slik hjerteskjærende omsorg for felleskapet, synes jeg man bør se det for hva det er. Nemlig forbannet vås.

  Jeg tror også at verden ikke går rundt på grunn av folk som gir av seg selv, men enkeltindivider som følger sine egeninteresser. Men det fortjener et helt eget innlegg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Bjarne_B Sier:

  En av de som bruker ordet “Fellesskapet” mest er vel vår Statsminister. Gjør en liten ordlek neste gang han snakker om Fellesskapet – Bytt det ut med “MAKTA VÅR”. Da gir det mening.
  Når han f.eks sier: Vi er imot skattelette til de rike, men vil ha mere til fellesskapet og rettferdig fordeling ………. (Dette har du sikkert hørt). Da mener han trolig: Vi er imot skattelette til de rike, men vil ha mere til MAKTA VÅR, og rettferdig fordeling av det som blir igjen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Unknownrebel Sier:

  Godt observert Bjarne_B.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Celina K. Sier:

  Haha, dritbra innlegg. Torbjørn Jagland har selv sagt at arbeiderbevegelsen er en religion (sitat finner du i boka ‘Partiet, staten og makten’),

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Unknownrebel Sier:

  Hmm, meget interessant. Den må jeg se å få tak i på et eller annet vis.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00