Bestemmerne

En stats eneste legitime oppgave er å beskytte borgere mot vold og overgrep. Staten er der for å beskytte deg som er fredelig mot de som ikke er det. Hvorvidt de som forbryter seg mot andres liv eller eiendom er edrue eller påvirket av et eller annet stoff, forandrer ikke statens rolle som ordensholder.

Knut Storberget og Bjarne H. Hanssen vil gjerne minske bråk og vold som oppstår i byene på helgene. Så kan det vel være enkelt å tenke at siden mange reduseres til huleboere når de er ute å drikker, må løsningen være mindre tilgang på alkohol. Om jeg får prøve å gjette hvordan dette ser ut inne i Knut og Bjarnes hoder;

Problem: Mye bråk og vold på byen.

Årsak: De som bråker og tyr til vold drikker alkohol.

Løsning: Reduser tilgangen på alkohol!

Så kan de klappe hverandre på skulderen, for et vel gjennomført intellektuellt krafttak. Det hadde selvsagt vært bedre om det hadde sett noe slik ut;

Problem: Mye bråk og vold på byen.

Løsning: Sett inn politiet.

Poenget er at man kan ikke innskrenke friheten til A på det grunnlag at B ikke takler sin frihet. Men siden de som sitter på pistolene tenker i de kollektive baner, er det vel bare naturlig at forbrytelser straffes kollektivt.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, , , ,

11 kommentarer to “Bestemmerne”

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Olve Sier:

  Så enig, så enig.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Uvesentlig Sier:

  Bare tenk deg hvor mange områder i samfunnet de kan løse problemene på samme måte. Fantastisk, alt blir forbudt.

  Hvis det er noe som helst bråk klokken 2 kan de jo bare begrense det til klokken 1.

  Melk blir kanskje forbudt snart. En rykende ny undersøkelse viser at de fleste voldsforbrytere drikker alkohol, og de fleste som begynner å drikke alkohol begynte å drikke melk……

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Olve Sier:

  Morsmelk er inngangsportalen til sjokolade; som er inngangsportalen til kaffe; som er inngangsportalen til tobakk; som er inngangsportalen til cannabis; som er inngangsportalen til kokain; som er inngangsportalen til heroin. Ergo bør morsmelk forbys;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Unknownrebel Sier:

  Forsiktig nå, vi vil ikke sette griller i hodene på forbudstrollene.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. LordMarius Sier:

  Kanskje på tide med litt sivil ulydighet nå? Jeg blir gjerne med på en liten fest med røyking og drikking innendørs fra klokka to og utover :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Unknownrebel Sier:

  LordMarius, din potensielle ringeakt for loven er inspirerende.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Olve Sier:

  LordMarius, det er lov. Men fortsatt en god idé (som alltid).

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Liberal Sier:

  Sivil ulydighet er noe vi nordmenn burde bli flinkere til og protestere mer høylytt, problmet er at Ola nordmann surmuler litt også føyer seg det må det bli slutt på.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Unknownrebel Sier:

  Helt enig Liberal. Men jeg kan ikke forstå noe annet enn at også apatiske nordmenn har en smertegrense. Så på en måte er alle disse innskrenkelsene i frihet en god ting, da det må renne over engang. Forhåpentligvis.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Crisippo Sier:

  Du klager på at staten bruker sin makt til å beskytte deg mot vold og overgrep, men statens eneste legitime funksjon er å beskytte individet mot vold og overgrep? Underlig…

  Virker som “fredsfundamentalisten” fortrekker at staten bruker politifolkenes køller og håndjern istedet for å fjerne årsaken til problemet? Hva skjedde med at vold bare bare er akseptabelt i selvforsvar?

  Noen liberalister snakker alltid vakkert om frihet og så snakker de stygt om de som ikke takler sin frihet. Det lukter vond elitisme av hele greia.
  Det handler åpenbart ikke om en rettferdig fordeling av denne friheten, bare mest mulig frihet til den som klarer å karre den til seg… og som takler det da…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Unknownrebel Sier:

  Crisippo,

  “Du klager på at staten bruker sin makt til å beskytte deg mot vold og overgrep, men statens eneste legitime funksjon er å beskytte individet mot vold og overgrep? Underlig…”

  Statens eneste legitime oppgave er helt riktig å beskytte individet mot overgrep, det dog ikke riktig å beskytte individet mot seg selv. Hva pølse-Hanssen og avholds-Storberget vil er å begrense alles frihet fordi noen få misbruker sin frihet.

  “Virker som “fredsfundamentalisten” fortrekker at staten bruker politifolkenes køller og håndjern istedet for å fjerne årsaken til problemet? Hva skjedde med at vold bare bare er akseptabelt i selvforsvar?”

  Er du høy? Vold er kun legitimt i selvforsvar, og køller og håndjern bør brukes til å fjerne de som initierer vold. Hva er det som forvirrer deg?

  “Noen liberalister snakker alltid vakkert om frihet og så snakker de stygt om de som ikke takler sin frihet. Det lukter vond elitisme av hele greia.”

  Jeg snakker gladelig stygt om folk som bruker vold mot uskyldige mennesker. Så elitisk er jeg faktisk.

  “Det handler åpenbart ikke om en rettferdig fordeling av denne friheten, bare mest mulig frihet til den som klarer å karre den til seg… og som takler det da…”

  Vås. Man bør være fri til å leve slik man vil, så lenge man ikke skader andre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00