Kommunistiske feberfantasier

Dagbladet spør om Hitler og Stalin kan betraktes som like ille. Tja, si det? Jeg vil anta det spilte liten trille for de som ble torturert og drept om ordren kom fra Stalin eller Hitler.

Men, det er ikke hva dette innlegget handler om. Dette innlegget handler om disse fascinerende krypene som kaller seg kommunister. Slik som Henrik Ormåsen i Tjen Folket. Synes du det er ille jeg kaller mannen et kryp? Jeg er snill.

Noen sitater;

“Å sidestille kommunismen og nazismen er å stille saken på
hodet. Nazismen springer ut av kapitalismen, ikke kommunismen.”

Kapitalisme er mer enn et økonomisk system. Kapitalisme innebærer også en begrenset statsmakt hvis eneste oppgave er beskyttelsen av individuelle rettigheter, slik som retten til eget liv og eiendom. Det filosofiske grunnfjellet til laissez-faire er så langt fra nazismen som det overhodet er mulig å komme.

“Og vi kan også føye til krigsforbrytelsene gjort
under nazismen, som altså er en form for despotisk kapitalisme.”

Nazisme er despotisk kapitalisme(!). Spennende å titte inn i hodet på noen som klarer å holde selvmotsigelsen despotisk fred.

“Væpna revolusjon er ikke noe å hisse seg opp over. Det er selvsagt at om folket skal ta makta må de ha våpen.”

Hører du? Når raddisene kommer med våpen i hånd for å ta over sjappa kan du bare sette deg ned så revolusjonen (kuppet) kan gå mest mulig fredelig for seg.

“Vi må avskaffe kapitalismen. Skal vi klare dette, må vi undersøke den vitenskapelig. Finne ut hvordan den er skrudd sammen for deretter kunne vite hvordan den kan avskaffes.”

Stemmer det, marxistene påstår tankespinnet som har drept i overkant av 100 millioner mennesker faktisk er vitenskapelig begrunnet. Kommunismen har blitt testet. Gikk heller dårlig. Gi opp. Lytt til Einstein; “The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results”.

“Spesielt Stalin mener vi gjorde en del grove overtramp. Men det blir ensidig og feil å kalle dem psykopater eller massemordere.”

Jeg er faktisk målløs.

Nok av dette våset, du kan lese selv. Å høre tankene til slike som Ormåsen er en blandet opplevelse. Dels føler jeg at hodet kunne eksplodere av alle intellektuelle krumspring Ormåsen gjør for å unngå virkeligheten. Den intense insisteringen på sin egendefinerte, personlige virkelighet der ute på ytterste venstre finner man ellers bare hos religiøse fundamentalister. Men det er også med en viss fascinasjon jeg registrerer at marxismen fremdeles blir tatt alvorlig av noen. Men mest av alt er det merkelig hvor akseptert det er å si man er tilhenger av en ideologi som er ansvarlig for noen av de mest groteske overgrepene i menneskets historie. Kan du se for deg noen som preker rasekamp istedet for klassekamp, forsvarer Hitler og påstår nazistene egentlig ikke drepte så mange likevel bli behandlet med samme respekt som venstresidens voldsromantikere?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, , , ,

3 kommentarer to “Kommunistiske feberfantasier”

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Olve Sier:

  Leser Marx nå jeg. Temmelig spenstige greier.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Unknownrebel Sier:

  Hva leser du?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. RødFysiker Sier:

  Einstein var sosialist!

  http://www.monthlyreview.org/598einstein.php

  Lær av ham =)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00