Intoleransens disipler

Jeg har ikke spesielt mye til overs for SOS Rasisme. Deres ihuga kamp mot fascisme har paradoksalt nok en eim av nettopp fascisme. Trond Thorbjørnsen virker ikke spesielt opprørt over at lederen for NorgesPatriotene, Øyvind Heian, fikk en flaske i hodet under en skoledebatt.

“Etter debatten i Tønsberg i dag sto ei jente av palestinsk opprinnelse utenfor lokalet og gråt, etter å ha hørt Heian komme med grove utfall mot innvandrere og muslimer, sier SOS Rasismes leder Trond Thorbjørnsen til Dagbladet.

Han understreker at SOS Rasisme i utgangspunktet er for ytringsfrihet.

- Men ytringsfriheten innebærer ikke at man har plikt til å sitte og bli trakassert. Hadde noen kommet med tilsvarende utfall i et klasserom, arbeidsplass eller barnehage, ville det blitt slått ned på. Det skal ikke være greit bare fordi det er ei gruppe politikere som snakker i en debatt, sier Thorbjørnsen.

- Det heter seg jo at pennen er skarpere enn sverdet, og i dag brukte Heian ytringsfriheten til å såre andre. Skolen skal være til for alle, og da blir det galt at man blir tvunget til å høre på en skoledebatt der en deltaker kommer med sårende utfall.”

Det er blant annet denne svimle oppfatningen av ytringsfriheten er det som gjør meg så veldig skeptisk til SOS rasisme.

For det første er det ingen som tvinges til å høre på noe de ikke liker eller er enig i, man er fri til å gå om man ønsker det. For det andre har ingen noe krav på å ikke bli såret. Enhver har sin egen terskel for hva som oppfattes som fornærmende eller sårende. Hos noen er den svært høy, og hos andre er den svært lav. Om man aksepterer at noens følelser har krav på beskyttelse, må man nødvendigvis begrunne hvorfor andres følelser ikke har det samme kravet. Det krever forholdsvis spenstig intellektuell akrobatikk.

Sagt på en annen måte, om Heian ikke har rett til å snakke, hva er det som innbiller deg at du har denne retten?

SOS Rasismes pressemelding avslører også at de har litt tungt for å skille mellom nettopp fascisme og demokrati;

“For oss viser dette tydelig at nazister ikke har noe i en skoledebatt i Norge å gjøre – verken i 1945 eller 2009.”

Såvidt jeg husker fra historietimen stilte ikke nazistene i noen skoledebatt før de kom på besøk, ei heller behøvde de å argumentere for sin tilstedeværelse. Militær invasjon med påfølgende undertrykking og den demokratiske retten til å ytre seg burde være lett å se forskjell på. Men SOS Rasisme mener den beste måten å møte nazisme på er å forby ytringer. Oh, the irony.

SOS Rasisme sliter forøvrig i kampen mot intoleranse når Heian fremstår som en reflektert mann;

“- Jeg har stor respekt for at personer har ulikt syn. Men det er veldig synd at man i et demokratisk land som Norge benytter vold for å fremme sitt ståsted, påpeker partilederen, før han legger til:

- Det er også trist for elevene på Færder videregående skole som hadde kommet for å høre hva de forskjellige partiene står for. Nå vil det være denne hendelsen alle snakker om i ettertid. Det er totalt unødvendig og trist.”

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, , , ,

14 kommentarer to “Intoleransens disipler”

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Snillfant Sier:

  Dessverre er det nå slik at SOS Rasisme egentlig er en ulv i fåreklær. De driter i rasisme, de driter i det meste, fordi de som står bak SOS Rasisme er den stalnistiske gruppen Tjen Folket. De vil ha revolusjon i Norge og innføre kommunisme. Da kommer de til å henrette alle oss som er uenige i deres ideologi, på samme måte som Stalin henrettet millioner av folk.

  SOS Rasisme, er egentlig et skalkeskjul for kommunistsvina, og de kan samtidig rekruttere massevis av naive anti-rasister som faktisk tror de jobber for en god sak, men i virkeligheten hjelper kommunist svina å undergrave rettstaten og demokratiet i Norge.

  Svar: Jeg har hørt om båndene med Tjen Folket. Lurer på hvor mye penger de får av det offentlige?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Morte Sier:

  Begynner å bli så utrolig lei og forbanna på folk som SOS R med lignende, og ser de på ett gjeng som er ennå mer ekstrem en hva Stalin var… Har mange venner som er innvandrere, som er herlige mennesker, og de er like lei SOS R og andre som alle oss andre normenn.. Håper noen bruker deres egne metoder mot dem så de skjønner at den type framferd ikke løser noe… Hadde ikke blitt lei meg om noen fant ut at de ikke passes på denne jord… har jo tidligere sett hva Stalin gjorde og disse menneskene er ennå mer ekstreme…. Hadde de sluppet unna med mord så hadde de sikker fjerna 99,9 prosent av befolkningen av norge… syke folk

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Rune Sier:

  Tja, jeg vet nå ikke helt, jeg. Synes ikke Heian fremstår som særlig reflektert med sine argumenter med at nordmenn er i ferd med å bli en etnisk minoritet i eget land. Hvor stor andel av befolkningen er pr. i dag innvandrere?

  Ifølge SSB var det snakk om ca. 422 600 personer ved inngangen av 2009. Det utgjør sånn ca. 7-8% av den totale befolkning. Så det er nok et lite stykke å gå før vi er i mindretall, for å si det litt forsiktig.

  Nå skal det sies at Heian nok i stor grad tenker ikke vestlige innvandrere når han peser opp dette med innvandrere og nordmenn og desverre for ham og hans argumentasjon, så er de fleste innvandrere som kommer inn i Norge fra europa, med hovedvekt av polakker de siste årene(og de er jo her for å jobbe, så de er jo omtrent utelukkende et gode for samfunnet, da vi får inn masse god arbeidskraft uten å måtte utdanne dem først. Ren netto fortjeneste med andre ord).

  Så hvor han og hans meningsfeller tar det fra at vi er i mindretall innen kort tid må gudene vite.

  Men for all del, han bør jo slippe å få ei flaske i skallen selv om han snakker om ting han åpenbart ikke har greie på. Men så er det nå en gang slik at provoserer/trakasserer du tilstrekkelig med mennesker, så vil du med stor sannsynlighet treffe en eller annen som knaller til deg til slutt(jeg unnskylder det ikke, men det bør ikke komme som en overraskelse på Heian og de folkene der). What goes around comes around.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Bjørg Sier:

  Google navnet til Heian. Skriv “dømt for” på samme linje. Da ser dere hvem denne mannen er!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. oda Sier:

  Denne episoden forteller en hel del om demokratiet i Norge.
  Realiteten er at det er den radikale venstresiden som er MAKTEN.
  De har staten og media og alle de nyttige idiotene på sin side.
  De selger skitten sin til massene , skitten deres er kommunisme og maktbegjær skult bak “rasisme”, nei til krig og sult osv. Dette ser til forveksling ut som varmt hvetebrød og selger alltid godt. SOS-R kan sammenlignes med kirken i middelalderen, presteskapet solgte sin skitt kamuflert som “fromhet” og “medmenneskelighet”. Som maktmiddel brukte de blasfemi. Ble du beskylt for blasfemi var du ferdig. Kirken gjorde stort sett alt det de IKKE stod for og de endte opp som despoter og tyranner. Idag er det “rasist” som er det nye maktmiddelet og hvis du ikke underkaster deg makteliten i SOS-R og kammeratene deres risikerer du å bli utstøt, utskjelt, utsatt for vold osv.
  Hvis makteliten blir for stor, kan vi regne med et nytt tyranneri.
  FASCISMEN truer fra venstresiden. Vi må gjøre opprør før det er for sent.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Fiamor Sier:

  Hvordan kan ei jente stå å gråte over hva Heian sa når han ikke fikk sagt mer enn få ord? Dette er løgner og piss fra komunistorganisasjonen SOS..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Random[junkie] Sier:

  Ugh…
  Er så lei denne stats frykten.
  Det er ikke greit å utrykke rasitisk propoganda, det er ikke en meneskerett og diskriminere.
  Ytringsfriheten betyr ikke at du har rett till å snakke piss, og det betyr heller ikke at folk skall godta å bli diskriminert.

  Partilederens bakgrund sier sitt, en person som er i stand till å draps true menesker for dems meninger og status er en person som i alle fall ikke har noe respekt for meneskerettigheter, hykeleri.
  Han må som alle oss andere ta konsekvensen av det han sier, akurat som den som kastet flasken må ta konsekvensen av det.

  Uansett, jeg syntes det er teit å ty til vold uansett.
  SOS bruker kansje kraftige ord dem også men når en ser på den cyniske facist propogandandaen til norgres partiotene så er det ikke rart at det provoserer på det groveste.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Brutalus Sier:

  SoS rasisme er en organisasjon som eksisterer KUN for en ting : og kanalisere statlige midler til Tjen Folket,som er en ekstremistisk kommunistisk organisasjon.

  SoS rasisme missbruker rasisme begrepet.De tråkker på de de egentlig skal kjempe for.De ødelegger for innvandrere.

  De er heldigvis bare en gjeng med små fitter.Ufarlige og ubrukelige.Samtlige i ledelsen er mobbeofre som fikk juling på barneskolen.Dette er hvenen.De sloss aldri selv.ALDRI.Ikke fordi de ikke har muligheten….de tør rett og slett ikke.Det ligger ikke i deres natur.De dytter andre foran,men står selv bak.Taktikken er alltid 10 imot 1.

  Problemet er at skattebetalernes penger går med på å finansiere faanskapet.

  Dette er kommunister av verste sort,og de må rett og slett bekjempes som vilken som helst nazi organisasjon.Ikke fordi de er farlige….men fordi folk faktisk tror de har ærlige hensikter.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Hm Sier:

  Yttrings frihet betyr ,og må bety, nettopp at man kan si akkurat hva man vil. Om det ikke gjør det er det ikke lenger frihet. Hvem skal sitte å avgjøre hva man kan si? Idag er det en part, imorgen er det kanskje Heian. Med yttringsfrihete følger og din rett til å svare Heian, velge å avfeie det han sier samt forlate stedet så han taler til seg selv og vinden. TUKLE ALDRI MED YTTRINGSFRIHETEN, PLEASE!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. MEG Sier:

  Jeg er helt sjokkert over å se nordmenn som kjemper for sin egen utryddelse.
  Det er virkelig skremmende.
  Men det er noe som raddisfeminist-tantene som desverre dominerer pedagogikken og skoleverket har innført i skolevesenet og som de utsetter våre uskyldige barn for fra dag en, og det er “Holdningsskapende arbeid”, jeg er selv utdannet pedagog, og spurte flere ganger mine lærere hva som var forskjellen på dette “holdningsskapende arbeidet” og hjernevask/Indoktrinering.
  Merkelig nok var det ingen som kunne svare meg på det.
  Under dette “Holdnningsskapende arbeidet” skal elevene lære om det “multikulturelle samfunn” og hvor bra “antirasisme”.
  Det er skremmende hva de gjør mot våre barn, og resultatet ser man her. Ren hjernetilsmussing.
  De kommenterer selv at unge er så påvirklelige for påvirkning utenfra, at de er redd for at Heian skal kunne komme og si noe i et par minutter. Men unnlater den massive hjernevask de utsetter våre barn for år ut og år inn, uten at barna kommer seg unna.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Tore W. Tvedt Sier:

  SOS-Rasisme er en kommunistfront eid og drevet av Marxist-Leninistene i Tjen Folket og finansiert over det norske statsbudsjettet. Det sier egentlig mest om norske myndigheter.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Tijuan Sier:

  Det er mange som lar seg provosere av den ensidige propagandaen til SOS Rasisme også, uten at flaskene flyr av den grunn.

  Et kjapt søk på “Muslimsk flertall i Europa” gir mange treff (søk på engelsk for enda fler og grundigere artikler). Les dem (sortér ut artiklene fra grupperinger du vet har egeninteresse i å spre frykt og du står likevel igjen med en hel drøss av godt begrunnede, faktabaserte artikler). Å avfeie et argument som propaganda og hat bare fordi det kommer fra et menneske du ikke liker (Heian) blir for dumt. Alle nordmenn med vett i panna bør sette seg inn i denne problematikken. Det er ikke nødvendigvis ille i seg selv at det blir muslimsk flertall, det som er ille er at muslimer tradisjonelt har mye vanskeligere for å utøve kritikk mot sine religiøse tekster, noe som VIL bety innskrenket frihet for oss som er vant til denslags når muslimene kommer i flertall.

  Det er nå 7 milliarder mennesker i verden (ca. år 1900 var det 1.5 milliarder, litt av en vekst på kun 100 år!) Innen år 2100 vil det være mellom 11 og 13 milliarder. Forskere mener at planeten vår ikke, over særlig lang tid, har bærekraft for mer enn maks 2-3 milliarder. En større befolkning vil sakte men sikkert ødelegge planetens plante- og dyreliv og tilslutt oss selv. Befolkningsveksten kommer hovedsaklig i fattige, lite utviklede land i Afrika og den muslimske verden, med det økede innvandringspresset mot Europa og andre stabile områder dette vil medføre. Mørke tider forut med andre ord.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. Rune Sier:

  Tijuan – Jasså, så verden bryter sammen, sier du? Vel, jeg heller nok mer til naturens egen måte å styre populasjon. Dersom det blir for mange, så vil man ikke klare å fremskaffe nok mat, noe som fører til at mange dør ut.

  Imidlertid er det ikke så lett å spå slik utvikling, for man vet ikke hva som skjer fremover. Eksempelvis er fattigdomsbekjempelse og bedre fordelig av goder en mulighet. Man er i mange deler av den tredje verden under samme filosofi som man brukte før i tiden her til lands, hvor man fikk mange barn for å sikre egen alderdom(pensjonsforsikring :)

  Med økt velstand og bedre utbygde samfunn, faller dette behovet bort og befolkningsveksten strupes.

  Et annet tiltak er å få flere til å gå over til et vegetarbasert kosthold, da dette er langt mindre energikrevende. Det finnes pr. i dag mange produkter som smaker og ser ut som kjøtt, men som er produsert av soyaprotein(”Helsans kök” for eksempel). Klarer man det, vil verden faktisk kunne fø opp mot 13-16 milliarder mennesker, om jeg ikke husker helt feil.

  Men altså, først –> velstandsbygging

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Aksel Sier:

  SOS-Selvinnsikt burde de bytte navn til.

  Svar: Jeg kan også tenke meg mange passende navn til den gjengen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00