Look to Denmark

av Unknownrebel Lagret under: politikk on september 25th, 2009

“I en situasjon med bandekrig i Københavns gater er det ikke tiden for å blankt avvise forslag som vil ramme bandenes kriminalitet, sier Sosialdemokratenes borgermesterkandidat, Frank Jensen, til politiken.dk.
Et flertall i bystyret i København har gått inn for forsøk med legale utsalgssteder for hasj for å komme det illegale markedet til livs.”

- dagbladet.no

Krigen mot narkotika er en ubetinget fiasko. Og den er grovt umoralsk. Skulle de liberalisere i København vil det nok vise seg at himmelen ikke faller. Da blir det forhåpentligvis vanskeligere å være forbudstilhenger også i Norge.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, , ,

Mens vi venter…

av Unknownrebel Lagret under: humor on september 24th, 2009

Grunnlegger av Scientologikirken, L. Ron Hubbard. Her observert i kommunikasjon med en tomat.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, , ,

Nervøse journalister?

av Unknownrebel Lagret under: politikk on september 11th, 2009

“- Flertallet frykter Norge blir verre (…) Nesten 60 prosent av velgerne mener Norge vil endre seg til det verre med Siv Jensen (Frp) som statsminister.”

- vg.no

Hva er galt med ovenstående utsagn?

Hva et flertall tror eller føler har ingen konsekvens for virkeligheten. Det følger ikke at himmelen vil falle om FrP kommer i regjering, selv om et flertall tror dette. Hva som derimot hadde vært relevant, ville vært å saklig se på de enkelte partiers politikk, sammenligne erfaringer fra andre land osv. VGs overskrift og artikkel er fullstendig ubrukelig, da den ikke forteller deg noe av hvilken som helst relevans.

Men hvorfor skulle man være redd for FrP? Kan slike overskrifter har noe med saken å gjøre?;

“Frp-politikk gir mer kriminalitet”

“Katastrofe med Frp i regjering”

“Frp raserer kulturskulen”

“Frp er ute av styring”

“Frps politikk vil rasere norske mediehus”

“Frp vil rasere norsk arbeidsliv”

“Norge mer utrygt med Frp”

“Sykepleierforbundet advarer mot å stemme Frp”

“Hevder helseutgiftene vil eksplodere med Frp”

“Frp ødelegger Norges omdømme”

“Flere dør som følge av Frps politikk”(!)

Og så videre.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:,

Mitt syke land 2

av Unknownrebel Lagret under: politikk on september 10th, 2009

Jaja, så er dette klippet fra ymse skoledebatter hvor tonen kanskje er litt skarpere enn ellers. Ungdommene er så lidenskapelig engasjert osv. Men slike holdninger som disse fremviser ovenfor meningsmotstandere kommer ikke av seg selv. Slikt vokser ikke frem i et sunt miljø.

Legg spesielt merke til Arbeiderpartiets Truls Wickholm. Han ble i ettertid nødt til å angre seg;

“- Hvis jeg har bidratt til å skape et inntrykk av at Fremskrittspartiet er et rasistisk parti, beklager jeg dette”

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, , ,

Mitt syke land

av Unknownrebel Lagret under: politikk on september 2nd, 2009

Dette innlegget vil kanskje virke noe merkelig. Det er et svar til en anonym AP-velger som kommenterte en sak på dt.no om FrP og valgkamp og slikt. Rimelig ubetydlig med andre ord. Så hvorfor gidder jeg bry meg om hva tilsvarer et lite plankton i dette havet av informasjon som er internettet? Flere grunner, men først og fremst fordi jeg oppriktig fikk en klump i halsen da jeg leste denne kommentaren. Ikke fordi den var spesielt velskrevet eller gripende, men fordi den var så beskrivende for en tankegang som ikke bør gå for lenge uten å møte motstand.

Ideene denne anonyme personen utrykker ligger ikke bare fjernt fra mitt eget standpunkt, men jeg fastholder i fullt alvor at de er regelrett skadelige for et fritt samfunn. Og man hører disse ideene i en eller annen form rett som det er, noen ganger utrykt mer moderat eller forkledd i en mer spiselig form.

Fullstendig motbydelig er det uansett;

“Sammenlign Mor Norge med en barnefamilie. Naturligvis er det gøy å være barn (les innbygger i Norge) i en familie der alt er lov. Ingen regler, ingen leggetid,får penger til alt en vil ha, og bruker dem ubegrenset. Uten å bry seg om neste generasjon eller naboene når det gjelder miljø eller at pengebingen kan bli tom.

I AP familien er det samhold, felles måltid, arbeid til alle, rettferdig fordeling og utporsjonering av penger, slik at også neste generasjon skal ha det godt. Barna i denne familien lærer å tenke på hverandre og finne gode fellesskapsløsninger. En trygg og god oppvekst der ingen blir satt utenfor.

Jeg er ikke i tvil i hvilken familie jeg ville ønsker å vokse opp i.

Derfor stem trygt stem AP ved alle valg.”

Ideer er viktige, for de har konsekvenser. Alle har en grunnleggende filosofi, selv om man ikke er bevisst på det. Man hører riktignok ingen politikere som i offentlighet sammenligner landets borgere med barn, og seg selv som foresatte hvis oppgave det er å oppdra denne ungeflokken, men dette er det underliggende premisset for svært mange. Paternalisme forkledd som omtanke for svake og iver etter felleskapsløsninger er fremdeles paternalisme, og det er gift. Et samfunn er godt i den grad det er fritt, ikke i den grad det er regulert eller kontrollert.

Dette må ikke oppfattes som støtte til noen av partiene på borgelig side, for der finnes det ingen jeg med god samvittighet kan støtte. Samtlige partier på Stortinget mener at de og staten har en selvfølgelig rolle i mitt og ditt liv. Vi er små barn, og de er våre foresatte. Denne ideen har en konsekvens, og den er verken lys eller lystig.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, ,

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00