Revolt anyone?

“Den nye tobakksloven skal sørge for at alle tobakksvarer skal skjules i butikkene. Forbudet gjelder også imitasjoner av tobakksprodukter.

Det betyr at både marsipanpølser og hockeypulver kan forsvinne fra butikkhyllene.”

Fra adressa.no

Så kunne jeg vel skrevet noe vittig om forbudshysteriet til styresmaktene, men det får jeg ikke til. Jeg klarer ikke mane frem noe annet enn en sterk følelse av avmakt.

Så istedet serverer jeg noen ord fra en karakter som kaller seg ben_nevis på vgd som åpenbart setter pris på Statens oppdragende hånd;

“Hvorfor er det overregulering? Det er hensynet til barn som taes her. Ikke nødvendigvis bare ditt. Bryr du deg ikke om barn?”

Priceless.

Oppdatering:

– Ingen butikker har henvendt seg til oss om f.eks. hockeypulver, opplyser Hege Wang. – På generelt grunnlag kan vi likevel si at det er svært mye som taler for at hockeypulver ikke omfattes. Vi har fått opplyst at det er en imitasjon av en hockeypuck, selve pulveret er ingen etterligning av snus, og produktet brukes heller ikke som snus.

Fra helsedirektoratet.no

Hvorvidt det er hockeypulver eller snusbokser som skjules for kundene har ingen konsekvens for det prinsippielle i denne saken. Det underliggende premisset for denne loven er at du bør ledes til å treffe riktig valg. Problemet er selvfølgelig at hva som er riktig for deg bør være opp til deg. Staten skal ikke oppdra deg eller dine barn. Norge er ingen barnehage.

Det er ingen liten fillesak at statsmakten så entusiastisk involverer seg i ditt liv. Kanskje du ikke røyker og dermed tror dette ikke angår deg. Kanskje du tenker at om færre begynner å røyke eller flere slutter å røyke så er det tross alt en god ting. Røykeloven var jo grei allikevel?

Noen av oss ser derimot en stat som blir større og større. Litt etter litt flyttes ansvaret for våre liv over til statsmakten. Det er slett ingen fillesak.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, ,

1 kommentar to “Revolt anyone?”

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

  1. Trollapekatt Sier:

    Tror noe av problemet er at de fleste har forskjellig forståelse over ordet regulering….dette husker jeg i forbindelse med et av Onars innlegg i fjor høst (tror jeg, husker dessverre ikke hvilket innlegg det var) hvor både jeg og mange hadde forskjellig formening med hva regulering egentlig betyr…….og det viste seg fort at en sosialist har helt annen formening om det enn en liberalist…..

    Svar: Nja, kanskje. Om du presser sosialister og andre statister på dette med reguleringer og staten viser det seg ofte at de er enige i at eneste virkemidlet staten har er rå makt eller trusselen om dette. De synes ganske enkelt dette er riktig for å forme samfunnet slik de ønsker å se det.

    Det faller dem aldri inn at det er galt å påtvinge andre sine verdier.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00