Abu Walid reloaded

av Unknownrebel Lagret under: religion on april 5th, 2010

Abu Walid, en av debattantene på bloggen Muslimprosjektet, har skaffet seg sin egen blogg. Det er godt, for han har åpenbart viktige ting på hjertet.

I en post om hvor han understreker at hverken han eller Hussain Yee har oppfordret til vold mot kvinner har han dette å si;

“Mange fiender av Islam og Allah (swt) har kastet seg i debatten og sett denne muligheten til angripe Islam og Profeten Muhammed (saaw) nok en gang. Men de skal vite Islam står for sannheten, og en dag vil alle andre ideologier bøye seg for Islams ideologi.

Etterfulgt av blant annet denne videoen;

Måtte PST være med deg til enhver tid Abu.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, ,

Tissefolk!

av Unknownrebel Lagret under: humor on april 2nd, 2010

En Abu Walid engasjerer seg i debatten på bloggen Muslimprosjektet;

“Vel, barna mine trenger ikke være med i ukulturen i samfunnet og itillegg så kan jeg gi dem den oppdragelsen de trenger slik at de blir gode muslimer dermed ikke adopterer urin kulturen til majoriteten.”

Vi lukter vel kanskje bæsj også?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Sick!

av Unknownrebel Lagret under: kunst on mars 15th, 2010

Dette har ingenting med politikk eller ideologi å gjøre, men det er uansett verdt å dele.

Fra www.moillusions.com;

Ingen bildemanipulering, hva du ser er malt rett på fortauet. Så smått imponerende.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:,

Selvinnsikt

av Unknownrebel Lagret under: religion on februar 20th, 2010

Moyheldeen Mohammads far snakker om oppstyret rundt sønnen den siste tiden;

“- Det er svært mange som har ytret seg kritisk til Mohyeldeen de siste dagene. Føler du at sønnen din har blitt et hatobjekt?

- Ja, egentlig, og det er på grunn av Dagbladet. De lyver og sier at han har kommet med trusler. Jeg vet at han ikke har det. Jeg var der da det skjedde, sier Hammad.”

Ja, for kritikken kan vel ikke komme av at sønnen har avslørt at han har en moral som hører hjemme i steinalderen eller hans åpenlyse støtte til mordere?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:,

Syndens hus

av Unknownrebel Lagret under: politikk on februar 17th, 2010

Det islamistiske sjarmtrollet Mohyeldeen Mohammad måtte snakke med politiet etter å ha truet å skyte to journalister fra Dagbladet;

“Mohammad oppsøkte selv politistasjonen i Larvik der han ble pågrepet.

- Han kom for anmelde at han selv var utsatt for trusler, både på telefon og sms, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt.

Da hadde politiet allerede tatt en beslutning om pågripelse og ransakelse hjemme hos 24-åringen.

I truslene som skal ha blitt fremsatt skal det ha kommet frem at «han skal tas, og huset hans skal steines», ifølge politiet.

Moyheldeen burde selvfølgelig spares for pøbelstreker, men kan hende han bor i et homofilt hus?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:,

Omsorgsfull politiker i din tjeneste

av Unknownrebel Lagret under: politikk on februar 11th, 2010

“–Jeg er jo veldig klar over at slike forslag blir latterliggjort i mediene. Nå er det disse politikerne som vil ut å styre igjen. Nå har jeg likevel stålsatt meg og levert inn et forslag der jeg ønsker å få utredet om vi politikere kan pålegge butikkene å ha en mer diskret plassering av ølet. Det bør ikke være det første du møter når du kommer inn i en dagligvarebutikk. (…)

Hvis konklusjonen på utredningen blir at politikerne ikke kan pålegge butikkene å plassere ølet mer diskret, er Kvadsheim klar til å gå i dialog med butikkeierne for å få endret praksisen.”

nrk.no

Men Kvadsheims første instinkt er å strekke seg etter voldsmonopolet for å få det slik han vil. Å snakke med butikkene, frivillig samarbeid, kommer i andre rekke. Bare hvis han ikke får bruke statens pistoler.

Kvadsheim er visstnok klar over at han kan bli oppfattet som en styringskåt politiker. Nuvel, det spørs om ikke det ville være enda mer ukorrekt å foreslå at folk bør ta ansvar for egne liv. Det skulle tatt seg ut.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, ,

Å treffe spikeren på hodet

av Unknownrebel Lagret under: politikk on januar 25th, 2010

Are Slettan har en leseverdig bloggpost om hvordan landbrukspolitiske hoder kan rettferdiggjøre dyr mat fordi vi blir så slanke når vi spiser mindre. Fornøyelig lesning.

Verdt å merke seg er den skarpe observasjonen til en Frank Furseth i kommentarfeltet;

“Hvilke virkemidler skal til for å styre folkemassene i ønsket retning? Hvordan vi motivere/presse/tvinge enkeltmennesket til å ta de riktige valgene? Et enormt samrøre av forskere og økonomer holder kontinuerlig på å regne ut ”Hva er det som lønner seg?”.

Det de kommer fram til materialiserer seg i politiske vedtak, avgifter og i økende grad også som moralske læresetninger. Dette er langt på vei konsekvensen av velferdssamfunnet. Dine laster blir våre utgifter. Røyker du, er det likevel vi som må ta regninga for sykehusoppholdet og uføretrygda.

Det er klart at enkeltindividets og fellesskapets interesser må veies opp i mot hverandre, men jeg frykter likevel utviklingen der det samfunnsøkonomisk lønnsomme blir opphevet til den eneste sannhet. Vanligvis frykter jeg ikke ”Big Goverment”, men den ensrettingen vi ser i dag bekymrer. Ikke minst fordi det er så få motforestillinger og at restriksjoner på den enkeltes handlingsrom framstår som nødvendige og uproblematiske.”

Hør hør!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, ,

Sakte, men sikkert…

av Unknownrebel Lagret under: politikk, rant on januar 19th, 2010

“Leder ved HUNT forskningssenter i Trondheim, Steinar Krokstad, vil ha et totalforbud mot røyking her i landet (…)

- Vi kan lage en ny lov som forbyr røyk og starte i det små. Det kan skje ved at vi i 2010 lovforbyr røyking for de under 16 år, i 2011 gjelder det de under 17 og i 2012 de under 18. Slik fortsetter vi helt til alle er omfattet av loven. Dette ville ha ført til at man hadde utradert røyken uten at man hakket på dem som allerede røyker og prøver å slutte, forklarer han til Adresseavisen.”

www.vg.no

Et spørsmål melder seg; hvorfor? Hvorfor i helvete må samfunnet ha nullvisjon når det gjelder røyk? Aldri før i menneskehetens historie har vi levd lengre, sunnere, mer komfortabelt og i mer velstand enn vi gjør nå. Man har da råd til å skeie ut om man ønsker det, man vil uansett være bedre stilt enn generasjoner før enn.

Om man skal ha nullvisjon når det gjelder røyk, hva er det som står i veien for at man ikke skal ha nullvisjon for usunn mat, eller for mye drikking, eller for mye sofasitting eller noe annet du synes er gøy? Alt dette er usunt, og da er det ingen prinsippiell forskjell på regulering av dette og regulering av tobakk.

Så tobakk er ikke gulrøtter, hva så? Hvorfor skulle man ønske seg et samfunn som er så intolerant at man ikke tillater at noen veier risiko og gevinst annerledes enn andre, utfra deres egen dømmekraft?

Man bør være obs på premisset som ligger til grunn for Krokstads skamløse flørt med det totalitære, hvilket  er at statsmakten bør ha siste ord i hvordan du lever ditt private liv. Du kan ikke stoles på til å treffe riktig valg, derfor bør myndighetene treffe riktig valg på dine vegne. Rettere sagt; hva myndighetene  og Krokstad mener er riktig valg. Et slikt scenario bør man med god grunn være skeptisk til. Er du ikke fri til å velge feil, er du som kjent ikke fri.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, ,

Revolt anyone?

av Unknownrebel Lagret under: politikk on desember 17th, 2009

“Den nye tobakksloven skal sørge for at alle tobakksvarer skal skjules i butikkene. Forbudet gjelder også imitasjoner av tobakksprodukter.

Det betyr at både marsipanpølser og hockeypulver kan forsvinne fra butikkhyllene.”

Fra adressa.no

Så kunne jeg vel skrevet noe vittig om forbudshysteriet til styresmaktene, men det får jeg ikke til. Jeg klarer ikke mane frem noe annet enn en sterk følelse av avmakt.

Så istedet serverer jeg noen ord fra en karakter som kaller seg ben_nevis på vgd som åpenbart setter pris på Statens oppdragende hånd;

“Hvorfor er det overregulering? Det er hensynet til barn som taes her. Ikke nødvendigvis bare ditt. Bryr du deg ikke om barn?”

Priceless.

Oppdatering:

– Ingen butikker har henvendt seg til oss om f.eks. hockeypulver, opplyser Hege Wang. – På generelt grunnlag kan vi likevel si at det er svært mye som taler for at hockeypulver ikke omfattes. Vi har fått opplyst at det er en imitasjon av en hockeypuck, selve pulveret er ingen etterligning av snus, og produktet brukes heller ikke som snus.

Fra helsedirektoratet.no

Hvorvidt det er hockeypulver eller snusbokser som skjules for kundene har ingen konsekvens for det prinsippielle i denne saken. Det underliggende premisset for denne loven er at du bør ledes til å treffe riktig valg. Problemet er selvfølgelig at hva som er riktig for deg bør være opp til deg. Staten skal ikke oppdra deg eller dine barn. Norge er ingen barnehage.

Det er ingen liten fillesak at statsmakten så entusiastisk involverer seg i ditt liv. Kanskje du ikke røyker og dermed tror dette ikke angår deg. Kanskje du tenker at om færre begynner å røyke eller flere slutter å røyke så er det tross alt en god ting. Røykeloven var jo grei allikevel?

Noen av oss ser derimot en stat som blir større og større. Litt etter litt flyttes ansvaret for våre liv over til statsmakten. Det er slett ingen fillesak.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:, ,

Philidors testamente

av Unknownrebel Lagret under: sjakk on november 2nd, 2009

I tilfelle denne bloggen ikke er smal nok, serverer jeg her en finurlig sjakkoppgave. Det er forholdsvis lett å se at hvit taper om svart er i trekket, men her er det hvit som trekker og vinner. Hvordan?

Løsning: Siden det åpenbart ikke er mulig å gi løsningen slik jeg opprinnelig hadde tenkt, nemlig ved å la musepekeren hvile over bildet, må jeg servere svaret her istedet.

1. Sh6+ (dobbeltsjakk, så svart har ikke tid til å fange springeren) 1…Kh8 (svarts eneste løsning, flytter kongen til f8 setter hvit matt på f7 med dronningen) 2. Dg8+! Txg8 (svart har ikke noe valg siden springeren beskytter g8) 3. Sf7#

Pene greier spør du meg.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Stikkord:,

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00